Accu nodig? Wij adviseren u graag!

Accu’s

Wanneer u een mover op de caravan laat monteren bent u een accu nodig. In veel gevallen kan dezelfde accu ook gebruikt worden voor de binnenverlichting en het toilet. Er bestaan ook lichtere accu’s die voornamelijk voor de mover gebruikt worden. Natuurlijk kunnen wij u adviseren over welke accu het beste bij uw wensen past.

Reich Mobility Power Pack

De REICH Mobility Power Pack (voorheen Peak Power Pack) biedt u een enorme gewichtsbesparing ten opzichte van een lood accu. Slechts ca. 2,0 kg i.p.v. ca. 25 kg! De MPP is een complete vervanging voor zware loodaccu’s, welke een korte tijd een hoge stroom moeten leveren. Vooral bedoeld voor caravan rangeersystemen. Het pakket omvat een Li-Ion accu welke geruime tijd zeer hoge stroom kan leveren in verhouding tot het kleine en zeer lichte formaat. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde acculader, welke ook tijdens het rijden door de auto-accu geladen kan worden, zodat de MPP volledig geladen is wanneer u op de camping aankomt, zonder dat u de accu moet verwijderen c.q. opladen.
De REICH MPP kan op 3 manieren geladen worden: via 230v, via de auto of d.m.v. een zonnepaneel. In tegenstelling tot loodaccu’s kan de REICH MPP een jaar opgeslagen worden zonder dat deze bijgeladen hoeft te worden, zonder enige kans op beschadiging. Mits volledig opgeladen, kan de MPP zelfs tijdens de winter in de caravan blijven. (max. – 20°C )
Het ingebouwde accubewakingscircuit verzekert een zeer lange levensduur en gebruiksvriendelijke bediening. Het apparaat schakelt, nadat deze 15 minuten niet is gebruikt, automatisch in de slaapstand. Klik hier voor de specificaties

Voordelen:

  • Zeer laag gewicht.
  • Zeer lage zelf-ontlading.
  • Geen ventilator, dus muisstil
  • Geen gevaar door gasvorming of gevaarlijk accu zuur.
  • Absoluut onderhoudsvrij
  • Minimaal ca. 10 min ! rangeren met een 1600kg caravan
  • Veilige en schone accutechnologie (Li-ion, LiFe04)
  • Lange levensduur
  • Lage kosten in vergelijking met lood-accu’s
  • Geïntegreerde oplossing, accu en acculader in één

PowerXtreme X30

De PowerXtreme X30 is testwinnaar in de test van het Nederlandse kampeermagazine KCK. De PowerXtreme accu’s zijn lichtgewicht lithium accu’s met extreme prestaties. In tegenstelling tot traditionele accu’s of loodzuur accu’s weegt deze accu minder dan 4 flessen water, 5,6 kg, in plaats van 25 kg. Een accubak, een ontluchting of een uitlaat door de onderkant van de caravan zijn niet langer nodig en u bespaart zelfs een afzonderlijke oplader. De lader en het systeem voor het bevestigen van de accu op de caravanbodem zijn geïntegreerd in de accu, waardoor de benodigde ruimte voor de accu minimaal is. De PowerXtreme accu’s zijn geschikt voor elk type mover en de PowerXtreme X30 is ook geschikt om als boordaccu te worden gebruikt. We raden het gebruik van de PowerXtreme X30 aan voor caravans met een totaalgewicht van 2000 kg. De status van de PowerXtreme X30 is af te lezen via een Bluetooth App op uw smartphone. Klik hier voor de specificaties.

Semi tractie accu

Speciaal voor de mover adviseren wij deep cycle/semi-tractie accu’s. Het voordeel van dit type accu is dat deze ongeveer 400 maal kunnen worden geladen en ontladen. De accu’s mogen maximaal tot 80% ontladen worden en moeten daarna binnen 24 uur herladen worden.

De accu’s worden gemaakt van de beste materialen met behulp van computergestuurde apparatuur. De platen van de accu’s worden gemaakt volgens een nieuwe technologie waarbij calcium gebruikt wordt. Door de calcium toevoeging zijn deze accu’s onderhoudsarm. Dit betekent dat de batterij nooit hoeft te worden bijgevuld, maar wel regelmatig geladen moet worden.

Maak een werkplaats afspraak

Wij zijn Viva kamperen lid, Kip Service Punt. Naast verkoop van Caravans repareren en onderhouden wij alle merken caravans. Wij zijn gecertificeerd Achmea, Unive en Aveco schadeherstelbedrijf.